Eskişehir Elektrik Teknik Servis


Teknik servis elektrik işletmelerinin iş prosedürlerine uygun olarak ısıtma, soğutma, elektrik tesisatı döşeme, bakım ve onarım işlemlerini yerine getirir. Teknik servis ekibinde çalışan kişilerin belirli nitelikleri taşıması gereklidir.

Etkili planlama ve organizasyon yapma yeteneğinin olması gerekir. Takım çalışmasına uyum sağlayabilmeli ve etkin iletişim kurabilmelidir. Bu nitelikte olan kişilerden oluşan elektrik teknik servisinin görevlerini sıralayacak olursak;

  • Binalarda bulunan elektrik ve elektrik tesisatında meydana gelen arızaları tespit etmek
  • Arızaların giderilmesi için gerekli parça değişimlerini yapmak ve gidermek
  • İş yerinde kullanılan makineleri, bilgisayarları ve telekomünasyon cihazlarını kontrol etmek
  • Tamiri imkansız olan makineleri üst makamlara bildirerek en kısa sürede değiştirilmesini sağlamak.
  • Elektrikle çalışan makinelerin düzenli ve sorunsuz çalışmasını sağlar.

Elektrik teknik servisi hizmetinde çalışan personelin eğitimli olması kurumlar için büyük bir avantaj sağlamaktadır. Donanımlı teknik servis işten ve zamandan kazanmanızı sağlar. İş makinelerinde oluşan arızaları kısa sürede gidererek işin durmasını önler. Bu nedenle her zaman donanımlı teknik ekip ile çalışmanızı tavsiye ederiz.

Elektrik Teknisyeninin Görev Tanımları Nelerdir?

Elektrik teknisyeni elektrikçi olarak düşünülse de geniş görev ve sorumluluk yelpazesine sahiptir. İlk olarak elektrik planlarının şemalarını okur ve doğru bir şekilde yorumlar. Elektrikli araç ve gereçlerin kurulumlarını doğru bir şekilde yaparak kullanıma hazır hale getirir. Aydınlatma sistemlerinin kablolama ayarlarını ve bakımlarını yapar. Teknolojinin ilerlemesi ile elektrik arızalarında kullanılabilecek test cihazları üretilmiştir. Test cihazları elektrik arızalarını tespit etmede kullanılır. Teknisyen bu cihazların kullanımına hakimdir. Teknik servis elemanları düzenli olarak bu cihazların eğitimlerini alan kişilerdir. Elektrik panolarının kurulum ve montaj işlerinin hepsini yapar. Yapmış olduğu bakım ve onarım işlerinin tamamını ilgili yerlere rapor hazırlayarak bildirir. 

tüm haberler