Legrand Analog ve Dijital Zaman Saatleri


Son zamanlarda enerji maliyetlerinin artması ile enerji tasarrufuna yönelik birçok uygulamada zaman saati kullanılmaktadır. Zaman saatleri ayarlanan programa göre bir sistemin veya bir cihazın devreye girip çıkmasını sağlayan kumanda elemanları olup bu özellikleri sayesinde gereksiz enerji harcamalarına ortadan kaldırmaktadır.

Enerji tasarrufu: Aydınlatma uygulamalarında %11’e kadar enerji tasarrufu sağlar.

Legrand’ın uzmanlık alanlarından biri olan zaman saati ürün portföyünde bulunan günlük veya haftalık programlama imkanı sunan analog veya dijital (opsiyonel coğrafi konum ayarlı) zaman saatleri ile birçok uygulamaya çözüm sunmaktadır.

Günlük programlı zaman saatleri ile ayarlanan program hergün geçerli olup hergün aynı program tekrar eder.

Haftalık programlı zaman saatleri ile haftanın her günü için ayrı ayrı programlama imkanı sağlar. Böylelikle farklı günlerde farklı program yapma seçeneğine sahip olabilirsiniz. Gerektiği durumlarda da günlük zaman saati gibide kullanılabilir. Legrand ürün gamı içerisinde bulunan zaman saati ürün tiplerinden kısaca bahsetmek gerekirse;

Analog Zaman Saatleri 

Legrand ürün portföyündeki analog kadranlı zaman saatleri manuel kontrol imkanı sağlamaktadır. İlgili zaman saatleri 230V AC gerilime uygun olup ön yüzündeki kumanda tırnağı sayesinde de devreyi zaman saattinden bağımsız çalıştırmaktadır.

Ürün üzerinde bulunan tırnaklar yardımı ile çok hızlı bir şekilde;

- zaman saatini programdan bağımsız devamlı bir (1) konumunda tutmak

- zaman saatini programdan bağımsız devamlı sıfır( 0) konumunda tutmak

- zaman saatini ayarlanan programa göre çalıştırmak

Dikey kadranlı analog zaman saati

Ayrıca hem analog hem de dijital zaman saatlerinin bir kısmının sahip olduğu rezerv özelliği sayesinde zaman saatinin tarih ve saat ayarı herhangi bir enerji kesintisinde etkilenmiyecektir. Böylelikle yapmış olduğunuz program bir enerji kesintisinde bozulmamış olup sorunsuz çalışmaya devam edecektir. Bu rezerv süresi analog modellerde 100 saat olup haftalık veya günlük zaman saatleri içinde geçerlidir.

Analog zaman saatlerinin genel özellikleri :

100 saat rezerv süresi

Günlük veya haftalık ürün seçenekleri

Yatay veya dikey analog kadran

Raya montajlanabilen modüler tip

Dikey analog kadranlı ürünler kapanan kontak, yatay analog kadranlı ürünler enversör kontaklıdır. (Enversör kontak 1 normalde açık / 1 normalde kapalı kontak)

16A kontak akım taşıma kapasitesi

Dijital Zaman Saatleri

Legrand ürün portföyündeki standart dijital veya coğrafi konum ayarlı dijital zaman saatleri ile anahtarlama mümkündür. İlgili ürünler isteğe göre standart dijital modellerde 1 veya 2 çıkış olup, coğrafi konumlu dijital modellerde 1 – 2 – 4 çıkış seçenekleri mevcuttur.

Yine tüm dijital modellere özgü USB kiti sayesinde tüm programlarınızı bilgisayarınızdan yapıp data anahtarı yardımı ile bir veya birden çok zaman saatine çok hızlı bir şekilde transfer edebilir veya tam tersi zaman saatinden data anahtarına transfer edebilirsiniz.

Standart Dijital Zaman Saatleri

Bir program bir açılış bir kapanış saatinden oluşmakta olup 56 program (aç/kapa) veya 82 pulse (darbe) yazabilme imkanı mevcuttur. Entegre LCD ekranı sayesinde yapılan programı ve diğer fonksiyonları kolay kontrol edebilme imkanı sağlar. Ayrıca minumum 1 sn kadar pulse (darbe) yazabilme özelliği olup birçok işletme veya fabrikada vardiya zillerinin kontrolünde yaygın olarak kullanılmaktadır.

2 çıkışlı seçeneği ile her çıkışın ayrı ayrı programlanabilmesi farklı devrelerin farklı şekillerde tek bir zaman saati ürünü ile kontrol edilebilmesini sağlamaktadır.

Başlıca özellikleri;

Her üründe haftalık veya günlük program imkanı

1 veya 2 çıkış seçeneği

50/60Hz 230V veya 24V gerilime uygun modeller

5 yıl rezerv süresi

IEC 60730 -1 ve 60730-2-7 standartlarına uyumlu

Otomatik yaz/kış saat ayarı

Data anahtarından zaman saatine veya zaman saatinden data anahtarına program kopyalama imkanı

Düğmeler veya ekran için aydınlatma

Mükemmel hassasiyet +/- 0.2sn/gün

Mühürlenebilir kapak (data anahtarı üzerinde kalabilir)

Programlar haftalık olarak ekranda görülür

Daha önceden programlanmış gün grupları ile hızlı programlama imkanı

16A kontak akımı

Coğrafi Konum Ayarlı Dijital Zaman Saatleri

Coğrafi konumlı zaman saatlerinde bulunduğunuz yerin enlem ve boylam bilgilerini girerekten fotosel kullanmadan, otomatik olarak güneş doğuş ve batış saatlerinin hesaplanmasına dayalı aydınlatma kontrolü yapılabilir. Günün kısalması veya uzamasına bağlı olarak açılış ve kapanış saatlerini kendisi otomatik olarak ayarlar.

Fraklı bir uygulma örneği üzerinden kısaca bahsetmek gerekirse, gün doğumunda otomatik devreye girsin ama kapanışı belli bir saatte gerçekleşsin veya belli bir saatte devreye girsin ama gün batımında otomatik olarak devreden çıksın gibi hayatın her alanında ihtiyaç duyabileceğiniz programlar yazılabilir.

Bunun yanı sıra ilgili ürünler modeline bağlı olaraktan günlük-haftalık-yıllık programlanabilme özelliği olup 1 – 2 – 4 çıkışlı seçenekleri mevcuttur.

Ayrıca bu modeller standart dijital zaman saatleri gibi istenilen zamana bağlı olarak açma veya kapama işlemini gerçekleştirebilir.

Başlıca özellikleri;

Günlük – haftalık - yıllık program imkanı

1 - 2 – 4 çıkış seçeneği

50/60Hz 230/120 veya 24V gerilime uygun modeller

5 yıl rezerv kapasitesi

IEC 60730 -1 ve 60730-2-7 standartlarına uyumlu

Otomatik yaz/kış saat ayarı

Data anahtarından zaman saatine veya zaman saatinden data anahtarına program kopyalama imkanı

Düğmeler veya ekran için aydınlatma

Mükemmel hassasiyet +/- 0.2sn/gün

Mühürlülenebilir kapak (data anahtarı üzerinde kalabilir)

Daha önceden programlanmış gün grupları ile hızlı programlama imkanı

16A kontak akımı

Yedek batarya seçeneği

tüm haberler